Web Analytics
Pendarovski sa Zelenskim: Skoplje podržava zahtev Ukrajine za članstvo u NATO - BetaRS

Pendarovski sa Zelenskim: Skoplje podržava zahtev Ukrajine za članstvo u NATO

Region | 28.02.2024 | access_time 18:25
Pendarovski sa Zelenskim: Skoplje podržava zahtev Ukrajine za članstvo u NATO
BETAPHOTO/Kabinet predsednika Severne Makedonije
  Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski danas je u Tirani razgovarao sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim i potvrdio da njegova zemlja podržava zahtev Ukrajine za članstvo u NATO.


Kako je saopštio Kabinet predsednika Severne Makedonije, Pendarovski iZelenski su razgovarali o najnovijim dešavanjima u Ukrajini i mogućnostima za "produbljivanje saradnje u pravcu podrške ukrajinskom narodu i obnavljanja teritorijalnog integriteta Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama".

Pendrovski se za Zelenskim sreo u okviru učešća na Samtu "Ukrajina - Jugoistočna Evropa" i potvrdio stav da Severna Makedonija od samog početka najoštrije osuđuje agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu, koja predstavlja kršenje Povelje UN i principa OEBS-a.

Pozdravio je odluku Evropskog saveta da otvori pregovore za članstvo Ukrajine u EU i istakao da Severna Makedonija, kao država članica NATO, ostaje privržena politici otvorenih vrata i podržava zahtev Ukrajine za članstvo u Alijansi.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na sastanku sa Pendarovskim, kako piše u saopštenju, izrazio zahvalnost za čvrst stav i ukupnu podršku koju Ukrajina dobija od Severne Makedonije.

Teme