Web Analytics
Apelacioni sudija: Tramp da položi garanciju za 454 miliona kazne dok čeka odluku o odlaganju - BetaRS

Apelacioni sudija: Tramp da položi garanciju za 454 miliona kazne dok čeka odluku o odlaganju

Svet | Izvor: Beta-AP | 28.02.2024 | access_time 23:10
Apelacioni sudija: Tramp da položi garanciju za 454 miliona kazne dok čeka odluku o odlaganju
Apelacioni sud američke države Njujork je u sredu odbacio zahtev bivšeg predsednika Donalda Trampa da mu se dozvoli da položi bankarsku garanciju koja bi pokrila tek delić kazne za prevarne radnje u poslovanju njegove organizacije.

Ako želi da odloži sprovođenje presude na koju se žalio, Tramp će tako morati da bankarskom garancijom pokrije svih 454 miliona dolara koje duguje državi Njujork na ime kazne za prevaru koja mu je dosuđena u građanskoj parnici.

Apelacioni sudija Anil Sing je uslišio neke od Trampovih zahteva, među kojima je odlaganje stupanja na snagu trogodišnje zabrane traženja zajmova od njujorških banaka što bi trebalo da mu olakša da dođe do bankarske garancije koja se od njega traži.

Advokati bivšeg predsednika i pretendenta na novu predsedničku nominaciju opozicionih Republikanaca su rekli da je on spreman da položi bankarsku garanciju u iznosu od 100 miliona dolara jer ga zabrana uzimanja zajma sprečava da dobije garanciju na pun iznos kazne.

Tramp, njegova dva sina i ostali saoptuženi duguju državi Njujurk ukupno više od 465 miliona dolara. Imaju vremena do 25. marta da obezbede odlaganje izvršenje prvostepene presude. Ako to ne uspeju, moraće da plate kazne ili da se suoče sa zaplenom dela svoje imovine.

Sudija prvostepenog suda u Njujorku Artur Engoron je utvrdio da su Tramp i ostali iz njegove kompanije uključujući Erika Trampa i Donalda Trampa Mlađeg godinama zavaravali banke i osiguravajue kuće naduvavanjem u finansijskim izveštajima vrednosti bogatstva bivšeg predsednika i da su na osnovu takvih izveštaja uspevali da dobiju zajmove i sklapaju unosne ugovore.

Jedna od izrečenih kazni je ograničavanje opsega poslovanja Trampove organizacije.

Tramp je sada u kampanji za osvajanje republikanske predsedničke nominacije, a njegova jedina konkurentkinja je bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli. Njegova prednost je ogromna i očekuje se da će postati kandidat Republikanaca za predsednika države na izborima u novembru ove godine.

Protiv Trampa se vode još dva federalna spora i jedan spor u američkoj saveznoj državi Džordžiji.

Teme

Ekonomija

Region

Šta drugi čitaju

Fudbal

IT