Web Analytics
Sutra u Srbiji pre podne oblačno sa kišom, tokom dana sunčani periodi - tegobe kod srčanih bolesnika - BetaRS

Sutra u Srbiji pre podne oblačno sa kišom, tokom dana sunčani periodi - tegobe kod srčanih bolesnika

Društvo | 29.02.2024 | access_time 11:25
Sutra u Srbiji pre podne oblačno sa kišom, tokom dana sunčani periodi - tegobe kod srčanih bolesnika
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

U Srbiji će sutra pre podne biti vetrovito i pretežno oblačno, ponegde sa slabom kišom, a u toku dana smanjenje oblačnosti sa sunčanim periodima, saopštio Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti umeren i jak, jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura kretaće se od šest stepeni do 13, a najviša od 14 na jugu i istoku Srbije do 19 stepeni u ostalim krajevima.

U Beogradu će sutra biti vetrovito, ujutro oblačno sa slabom kratkotrajnom kišom, a tokom dana smanjenje oblačnosti sa sunčanim intervila. Najniža temperatura će biti oko 11 stepeni, a najviša oko 18 stepeni.

U Srbiji će do utorka biti promenljivo i natprosečno toplo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, ali i sa pojavom kratkotrajne kiše, koja će biti češća u brdsko-planinskim predelima, na jugu i istoku Srbije. Od srede se očekuju zahlađenje i kiša, a na planinama susnežica i sneg.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za petak 1. mart:

Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim obolјenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost.

Teme