Web Analytics
Putin smatra da zapadne pretnje stvaraju stvarni rizik od nuklearnog sukoba - BetaRS

Putin smatra da zapadne pretnje stvaraju stvarni rizik od nuklearnog sukoba

Svet | 29.02.2024 | access_time 11:55
Putin smatra da zapadne pretnje stvaraju stvarni rizik od nuklearnog sukoba
AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je danas da pretnje zapadnih zemalja stvaraju "stvarni" rizik od nuklearnog sukoba, rekavši da Rusija ima oružje "sposobno" da dopre do teritorija tih zemalja.

Zapadne zemlje "moraju da shvate da i mi imamo oružje sposobno da pogodi ciljeve na vašoj teritoriji", upozorio je Putin tokom obraćanja naciji.

"Sve što sada (zapadne zemlje) izmišljaju, čime plaše svet, sve to predstavlja realnu pretnju sukoba upotrebom nuklearnog oružja, što znači uništenje civilizacije", rekao je Putin.

Ruski predsednik je u govor pozdravio napredovanje svojih snaga u Ukrajini, koje su poslednjih nedelja postigle nekoliko uspeha protiv ukrajinskih snaga u defanzivi i sa nedostatkom municije.

"Vojne sposobnosti (ruskih) oružanih snaga su višestruko uvećane. One samopouzdano napreduju u nekoliko pravaca" fronta, dodao je Putin.

U svojim obraćanjima naciji, Vladimir Putin tradicionalno uzima u obzir proteklu godinu i postavlja nove strateške pravce, pred političkom i vojnom elitom svoje zemlje.

Govor je održan uoči sutrašnje sahrane njegovog glavnog protivnika Alekseja Navaljnog, koji je preminuo 16. februara u zatvoru u nejasnim uslovima.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Olimpijada

Hronika