Web Analytics
Porodilja iz Vlasotinca nakon carskog reza u Leskovcu preminula u Nišu - BetaRS

Porodilja iz Vlasotinca nakon carskog reza u Leskovcu preminula u Nišu

Hronika | 29.02.2024 | access_time 16:35
Porodilja iz Vlasotinca nakon carskog reza u Leskovcu preminula u Nišu
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO
 Pacijentkinja D.L. (31) koja je carskim rezom porođena u Opštoj bolnici u Leskovcu 27. februara, preminula je u Unverzitetskom kliničkom centru u Nišu jutros u 6.50 časova, potvrdili su u toj zdravstvenoj ustanovi.

Žena je u utorak carskim rezom donela na svet zdravu bebu, a porođena je u Opštoj bolnici Leskovac, a preminula je zbog sumnje na krvarenje u trbuhu, potvrđeno je agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Pacijentkinja je 28. februara u 15.35 časova primljena na Kliniku za ginekologiju Niš zbog sumnje na krvarenje u trbuhu. Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju", kazali su niškom UKC.

Prema rečima lekara te ustanove, nakon kliničkog i ultrazvučnog pregleda pacijentkinja je prebačena u jedinicu intezivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo, gde su joj urađene laboratorijske analize, reanimirana je i pripremljena za hitan hiruški zahvat.

"Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je preminula u jutarnjim satima", kazali su UKC Niš.

Prema nezvaničnim informacijama D.L. pre porođaja nije imala zdravstvene probleme i u leskovačkom porodilištu rodila je zdravu bebu.

Teme