Web Analytics
Veselinović(ZLF): Imamo uveravanja da će EU reagovati na izbornu krađu tokom izbora u Srbiji - BetaRS

Veselinović(ZLF): Imamo uveravanja da će EU reagovati na izbornu krađu tokom izbora u Srbiji

Politika | 29.02.2024 | access_time 19:20
Veselinović(ZLF): Imamo uveravanja da će EU reagovati na izbornu krađu tokom izbora u Srbiji
Foto: Beta/Miloš Miškov
 Predstavnik Zeleno-levog fronta (ZLF) Dobrica Veselinović kazao je danas "da će Evropska unija regovati na izbornu krađu tokom izbora u Srbiji".
 
Evropski parlament, Rezolucijom usvojenom 8. februara poziva na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, sa posebnim akcentom na beogradske izbore.
 
"Istraga se priprema u Briselu, ali sačekajmo da ljudi dođu u Beograd i da vidimo hoće li vlast, u međuvremenu, nešto preduzeti po pitanju preporuka", kazao je Veselinović za televiziju N1.
 
ZLF je deo opozicione koalicije "Srbija protv nasilja" čija delegacija se, kako je ranije saopšteno, sastala sa brojnim evropskim zavničnicima u Briselu i Parizu.
 
"Moje kolege su još u Parizu, posle Brisela, i dobili smo veoma ozbiljna uveravanja da će Evropska unija reagovati na izbornu krađu u Srbiji", rekao je Veselinović.
 
Na pitanje koliko je to sigurno i da li će se to ukoro desiti, Veselinović je rekao: "Ako čekate papir sa pečatom, on će stići uskoro".
 
Premijerka Srbije i funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke Ana Brnabić je ranije kazala da su rezolucije Evropskog parlamenta neobavezujuće.

Teme