Web Analytics
Zeleno-levi front: Nedopustivo novo hapšenje zvaničnika Vojnog sindikata Srbije - BetaRS

Zeleno-levi front: Nedopustivo novo hapšenje zvaničnika Vojnog sindikata Srbije

Politika | 01.03.2024 | access_time 16:10
Zeleno-levi front: Nedopustivo novo hapšenje zvaničnika Vojnog sindikata Srbije

Stranka Zeleno-levi front ocenila je danas da je nedopustivo novo hapšenje predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića i generalnog sekretara Predraga Jevtića zbog "njihovog sindikalnog delovanja, a pod izgovorom pronevere".

Zeleno-levi front osudio je "progon" zvaničnika Vojnog sindikata Srbije, dodajući da pruža podršku Antiću i svim sindikalnim aktivistima koji su zbog svog delovanja "meta vlasti".

"Podsećamo, Vojni sindikat Srbije godinama ukazuje na loše stanje i skandale u Vojsci Srbije. Pre nedelju dana je tehnički ministar odbrane, Miloš Vučević, izjavio je da “nema šta sindikati da traže u vojsci”. Ubrzo nakon ove izjave usledilo je prvo hapšenje, pa puštanje na slobodu, a potom i današnje hapšenje. Zanimljivo je da su hapšenja usledila nakon najave o oduzimanju radnih prava pripadnicima vojske", navodi se u saopštenju.

Predsednik i sekretar Vojnog sindikata Srbije Novica Antić i Predrag Jevtić danas su privedeni u novosadski zatvor, kazao je agenciji Beta pravni zastupnik tog sindikata, advokat Siniša Lunić.

Antić, Jevtić kao i potpredsednik tog sindikata Duško Tolmač uhapšeni su u utorak, nakon što su pripadnici policije izvršili pretrese u njihovim privatnim stanovima i kućama ali su potom, odlukom sudije za prethodni postupak pušteni da se brane sa slobode.

Lunić je kazao agenciji Beta da im se stavlja na teret krivično delo pronevere, te podsetio da je "sudija za prethodni postupak prethodni odbio predlog Tužilaštva za stavljanje u pritvor ovih osoba".

"Međutim, veće Višeg suda (u Novom Sadu) je očigledno preinačiilo tu odluku i danas su oni uhapšeni", kazao je Lunić.

Teme