Web Analytics
Naslovne strane za subotu 2. mart - BetaRS

Naslovne strane za subotu 2. mart

Društvo | 02.03.2024 | access_time 10:05
Naslovne strane za subotu 2. mart
Foto: Pixabay

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 2. mart pišu o mogućnosti da budu ponovljeni izbori u Beogradu, ukoliko se gradska skupština ne konstituiše do 3. marta, o sahrani opozicionara Alekseja Navaljnog, koji je umro tokom izdržavanja kazne u ruskom zatvoru i o drugim temama.

BLIC - O odlaganju konstitutivne sednice Skupštine Beograda: "Na pomolu novi izbori". O akciji tog lista "Počele prijave za izbor najdomaćina 2024".

VEČERNJE NOVOSTI - "Na korak do novih izbora u Beogradu", list piše o sednici Srpske napredne stranke, koja je zakazana za danas. Povodom Zakona o informisanju "Medije upisuju na nametnutom rodnom jeziku".

DANAS - "'Srbija protiv nasilja' treba da preraste u narodni pokret otpora", smatra kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović. "Napuštene kasarne JNA - crne rupe koje gutaju gradska jezgra", o vojnim kasarnama koje se više ne koriste.

NOVA - Intervju sa predsednikom Narodnog pokreta Srbije Miroslavom Aleksićem "Ako je izveštaj ODIHR-a dobar, zašto se onda ljute?". O ponovnom odlaganju konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda list piše: "Cirkus se nastavlja". List piše o sahrani ruskog opozicionara koji je umro u zatvoru "Aleksej Navaljni sahranjen uz povike: 'Rusija bez Putina'".

POLITIKA - O nastavku konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, koja je zakazana za 3. mart: "Sutra konačna odluka o novim izborima". Autorski tekst kineskog ambasadora Li Minga: "Kineska ekonomija stabilno napreduje, saradnja sa Srbijom na obostranu korist". Intervju sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović: "Naša zemlja ima drugu najnižu cenu struje u Evropi".

KURIR - "Čast", Si Đinping u maju stiže u Srbiju, piše list. List piše i o skandalu na izboru za pesmu Evrovizije: "Breskvica optužena da sprema kupovinu glasova"

SRPSKI TELEGRAF - "Ispraćaj Putinovog protivnika", list piše o sahrani Navaljnog. List piše: "Vučića sad napadaju i zbog Konstrakte, postoji li granica".

ALO - List piše o finalu Pesme za Eurovoziju: "Trka orla i ramonde".

INFORMER - "Dan D za Beograd", tokom vikenda pada odluka o gradskoj vlasti. List piše: "Šolc bi da napadne Rusiju".

Teme