Web Analytics
Aleksić (NPS): Na lokalnim izborima koalicija Srbija protiv nasilja nastaviće u istom formatu - BetaRS

Aleksić (NPS): Na lokalnim izborima koalicija Srbija protiv nasilja nastaviće u istom formatu

Politika | 02.03.2024 | access_time 10:50
Aleksić (NPS): Na lokalnim izborima koalicija Srbija protiv nasilja nastaviće u istom formatu
Foto: Beta/Milan Ilić

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić rekao je danas da očekuje da će koalicija "Srbija protiv nasilja", u kojoj je i NPS, nastupiti u istom formatu na predstojećim izborima.

On je za list Nova kazao da se unutar lokalnih odbora stranaka koje čine ovu koaliciju već vode razgovori o zajedničkim kandidatima za gradonačelnike Niša i Novog Sada, ali i Beograda.

Na pitanje da li očekuje da posle izveštaja ODIHR-a o decembarskim izborima u Srbiji, EU pošalje međunarodne istraživače u Srbiju Aleksić je rekao da se nada da će se to uskoro desiti.

"Posle izveštaja ODIHR-a koji se čekao i koji je nesumnjivo potvrdio sve navode o krađi izbora i neregularnostima o kojima smo govorili i mi kao opozicija i posmatračka misija Crte i Evropski parlament, očekujem da će se nezavisne međunarodna istraga desiti u najskorijem roku. Srbija kao zemlja koja teži članstvu u EU i koja se nalazi u srcu Evrope ne može da bude pusto ostrvo na kome umesto demokratije važe pravila diktatora", istakao je Aleksić.

Teme