Web Analytics
Premijerka Srbije ponudila Nemačkoj pomoć u primeni preporuka ODIHR - BetaRS

Premijerka Srbije ponudila Nemačkoj pomoć u primeni preporuka ODIHR

Politika | Izvor: Beta | 02.03.2024 | access_time 14:00
Premijerka Srbije ponudila Nemačkoj pomoć u primeni preporuka ODIHR

Premijerka Srbije Ana Brnabić nastavila je danas na društvenoj mreži Iks (X) raspravu s predsednikom Odbora Bundestaga za spoljne poslove Mihaelom Rotom ponudivši pomoć u primeni preporuka Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u Nemačkoj.

"Zovite ako vam treba podrška u implementaciji preporuka ODIHR. Uvek smo spremi da pomognemo kao zemlja koja skoro svakodnevno sarađuje sa ODIHR-om od 2019. Nije lako, ali možete vi to", napisala je Brnabić.

Brnabić je u petak burno reagovala na poziv Ministarstva spoljnih poslova Nemačke da Srbija primeni sve preporuke iz Konačnog izveštaja ODIHR-a o decembarskim izborima u Srbiji i na ocenu Rota da ti izbori nisu bili ni fer ni slobodni.

Poručila je da nemački Bundestag više od 10 godina nije sproveo nijednu preporuku ODIHR-a čime je na Iksu počela oštru raspravu razmenom objava s Rotom koji joj je jutros odgovorio da nezavisna institucija poput ODIHR nikada u Nemačkoj nije potvrdila ogromne izborne nepravilnosti, organizovano preuređivanje biračkog spiska i prevoz fantomskih birača.

Na to mu je premijerka Srbije odgovorila zaključkom da on izveštaj nije ni pročitao, a komentariše ga jer se u njemu navode "tvrdnje i navodi" opozicije, a ne činjenice.

Teme