Web Analytics
Brnabić: Nastavljamo primenu preporuka ODIHR-a - BetaRS

Brnabić: Nastavljamo primenu preporuka ODIHR-a

Politika | Izvor: Beta | 02.03.2024 | access_time 14:45
Brnabić: Nastavljamo primenu preporuka ODIHR-a
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se nastaviti primena preporuka Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) i da će već sutra biti sastanak radne grupe o sprovođenju što se, kako je rekla, radi godinama.

"Nemamo šta da krijemo, s ponosom možemo da kažemo šta smo radili - i to zbog naših građana, da Srbija bude što jača", rekla je posle sednice Predsedništva Srpske naperedne stranke (SNS) Brnabić, poverenica za Gradski odbor SNS Beograda.

Navela je da će zahtevi opozicije biti "moljakanje" da ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne bude na listi i za nove beogradske izbore.

Ocenila je kao "još jedan izlet u ludilo" saopštenje Biroa za duštvena istraživanja (BIRODI) da je Vučić u medijima govorio o temama van svoje nadežnosti te je BIRODI pozvao poslanike da pokrenu postupak da bi se uvrdilo da li je to kršenje Ustava.

"Druge zemlje treba da uče od nas koliko imamo demokratije i ko sve kad nas može da se bavi politikom", ocenila je Brnabić.

Deo konferencije za medije je danas protekao u raspravi jer predsednik Privremenog oragana Grada Aleksandar Šapić (SNS) nije hteo da odgovara na pitanja TV N1 i Nova, optuživši ih da njegove izjave "montiraju" i da će dokaze dostaviti Udruženju novinara Srbije koje je protestvalo zbog njegovog odnosa prema tim medijima.

Teme