Web Analytics
Predsednik FIA: Kontroverze oko Hornera štete Formuli 1 - BetaRS

Predsednik FIA: Kontroverze oko Hornera štete Formuli 1

Automoto | Izvor: Beta-AP | 02.03.2024 | access_time 15:25
Predsednik FIA: Kontroverze oko Hornera štete Formuli 1
Predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Mohamed Ben Sulajem rekao je danas da kontroverze oko direktora ekipe Red Bul Kristijana Hornera štete Formuli 1, ali da FIA neće sprovesti svoju istragu osim ako ne primi žalbu.

Austrijska kompanija Red Bul pokrenula je početkom februara istragu protiv Hornera, nakon što ga je koleginica optužila za neprikladno ponašanje, ali je nezavisna komisija u sredu uveče odbacila te optužbe. Horner je u više navrata odbacio navode, a pojedini direktori ekipa Formule 1 pozvali da se istraga obavi transparentno.

On je uoči današnje trke u Bahreinu, kojom počinje nova sezona u Formuli 1, došao na stazu u pratnji supruge Geri Halivel, bivše pevačice grupe Spajs grls.

Predsednik FIA je za Fajnenšel Tajms rekao da će svaka žalba poslata službi za usklađenost biti istražena, ali da nijedna žalba nije pristigla u vezi sa Hornerovom situacijom.

"To šteti sportu. Ovo je štetno i na ljudskom nivou", rekao je Ben Sulajem i dodao da je u petak razgovarao sa Hornerom.

Posle odluke kompanije Red Bul da odbaci optužbe protiv Hornera, tokom drugog treninga u Bahreinu u četvrtak navodni dokazi koji ga okrivljuju poslati su brojnim medijima, direktorima ekipa Formule 1, Liberti mediji i FIA, sa anonimne mejl adrese.

Trostruki uzastopni šampion vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je u petak posle kvalifikacija u kojima je osvojio pol poziciju, da je Horner "potpuno posvećen ekipi, ali da je verovatno pomalo rasejan".

Teme