Web Analytics
Zvezda slavila protiv TSC-a u Bačkoj Topoli - BetaRS

Zvezda slavila protiv TSC-a u Bačkoj Topoli

Fudbal | Izvor: Beta | 02.03.2024 | access_time 18:10
Zvezda slavila protiv TSC-a u Bačkoj Topoli
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Bačkoj Topoli ekipu TSC-a sa 3:1, u utakmici 23. kola Super lige Srbije.

Crveno-beli su poveli golom Gelora Kange sa penala u 36. minutu, izjednačio je Miloš Pantović u 61. minutu, a pobedu Zvezdi doneli su Osman Bukari u 63. i In Bom Hvang sa jedanaesterca u 85. minutu.

Zvezda je upisala 19. pobedu od početka šampionata i trenutno je prva na tabeli sa 58 bodova, odnosno ima dva boda više od Partizana koji kasnije igra svoj meč ove runde takmičenja. TSC je i dalje treći tim lige sa 46 bodova.

Crveno-beli su bili bolji rival na početku meča, a prvi je zapretio Kanga u osmom minutu kada je sa ivice kaznenog prostora pogodio prečku. U 26. minutu je Šerif Endijaje pokušao glavom posle posle centaršuta Srđana Mijailovića, ali je golman TSC-a Veljko Ilić bio na pravom mestu.

Gosti su, ipak, deset minuta kasnije poveli, a strelac je bio Kanga sa penala. Prethodno je Miloš Vulić faulirao Kangu u šesnaestercu, a sudija Milan Ilić je posle pregledanog snimka pokazao na belu tačku.

Loša stvar po crveno-bele u prvom delu igre bile su povrede Aleksandra Dragovića i Vladimira Lučića zbog kojih su morali da napuste teren.

Drugo poluvreme je donole više uzbuđenja. TSC je izjednačio u 61. minutu kada je Miloš Pantović bio najbolji u skoku posle kornera i glavom savladao Glazera.

Ipak, slavlje domaćeg tima nije dugo trajalo, pošto je posle samo dva minuta Bukari doneo novo vođstvo Zvezdi. Kanga je centrirao sa levog boka, lopta je preletela sve u kaznenom prostoru i stigla do Bukarija kome nije bilo teško sa pogodi mrežu TSC-a.

Pobedu crveno-belih u Bačkoj Topoli potvrdio je In Bom Hvang sa novog penala, u 85. minutu.

Fudbalere Zvezde u narednom kolu očekuje "večiti" derbi protiv Partizana na stadionu "Rajko Mitić", dok će TSC gostovati Napretku.

Teme