Web Analytics
Predsednik Argentine najavio zatvaranje novinske agencije Telam - BetaRS

Predsednik Argentine najavio zatvaranje novinske agencije Telam

Svet | Izvor: Beta-AFP | 02.03.2024 | access_time 18:35
Predsednik Argentine najavio zatvaranje novinske agencije Telam
Predsednik Argentine Havijer Milei (Javier) najavio je danas zatvaranje javne novinske agencije Telam, koju je opisao kao "propagandnu agenciju" bivše predsednice Kristine Kiršner (Cristina Kirchner).

"Zatvorićemo agenciju Telam koja se poslednjih decenija koristila kao propagandna agencija Kristine Kiršner", rekao je Milei u govoru pred parlamentom, ne iznoseći druge detalje.

Vlada Mileija je u februaru saopštila da namerava da "izmeni organsku i funkcionalnu strukturu" svih javnih medija, uključujući Telam, kao i nacionalnu radio i televiziju.

Osnovan 1945. godine, Telam ima više od 700 zaposlenih i svakodnevno emituje oko 500 nacionalnih vesti, 200 fotografija, kao i video i audio sadržaje.

Telam je, prema sopstvenom sajtu, "jedina agencija u zemlji koja ima mrežu dopisnika u svim argentinskim provincijama i ima nekoliko dogovora o saradnji sa međunarodnim agencijama".

Agencija takođe na svom sajtu navodi da je već bila meta pokušaja zatvaranja pod predsednicima Karlosom Menemom (Carlos), Fernandom de la Ruom i Maurisijem Makrijem (Mauricio Macri).

Restrukturiranje agencije 2018. godine dovelo je do 357 otkaza, od kojih je deo sudski poništen.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika