Web Analytics
Đilas (SSP): Na nove beogradske izbore treba izaći u formi saveza svih koji su za promene - BetaRS

Đilas (SSP): Na nove beogradske izbore treba izaći u formi saveza svih koji su za promene

Politika | 03.03.2024 | access_time 10:35
Đilas (SSP): Na nove beogradske izbore treba izaći u formi saveza svih koji su za promene
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da na nove beogradske izbore treba izaći u formi saveza svih koji su za promene.

Po njegovom mišljenju, savez bi činile sve stranke koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije "NADA", kao i sve druge stranke koje su sigurno opozicija aktuelnom režimu.

Đilas je u pisanoj izjavi kazao da je uslov za izlazak na izbore da se počne sa primenom preporuka Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), posebno kada je birački spisak u pitanju.

Dodao je da bi u okviru tog saveza posebno mesto trebalo da zauzmu ugledne javne ličnosti čiji bi angažman bio u skladu sa onim što je tim ljudima koji se ne bave politkom, ali se bore za bolju Srbiju, prihvatljivo.

"Na taj način bi na dan izbora u stvari imali referendum na kome bi se svi Beograđani, ali samo Beograđani, izjasnili da li su ili nisu za to da njihovim gradom i dalje upravljaju (predsednik privremenog organa Beogada Aleksandar) Šapić, (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić, (premijerka Srbije Ana) Brnabić", dodao je on.

Kako je kazao, "imajući u vidu da je uprkos krađi opozicija pobedila 17. decembra", kao i snagu takvog okupljanja, apsolutno je siguran da takav referendum može da ima samo jedan rezultat.

Teme