Web Analytics
Tadić o Đilasovom predlogu za beogradske izbore: SDS spreman da odmah pristupi razgovorima - BetaRS

Tadić o Đilasovom predlogu za beogradske izbore: SDS spreman da odmah pristupi razgovorima

Politika | Izvor: Beta | 03.03.2024 | access_time 20:10
Tadić o Đilasovom predlogu za beogradske izbore: SDS spreman da odmah pristupi razgovorima
Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je večeras da je ta stranka spremna da odmah pristupi razgovorima i daljim koracima u vezi sa predlogom predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da na nove beogradske izbore treba izaći u formi saveza "svih koji su za promene".

On je na društvenoj mreži Iks (X) napisao da se SDS sve vreme zalaže za ujedinjenje i saradnju "kao jedini način uspešne borbe protiv aktuelnog režima" i dodao da se podrazumeva da njegova stranka prihvata takav predlog.

"Pozdravljamo spremnost na ujedinjeni nastup istinske opozicije, jer to je jedini put da svaki opozicioni glas bude u funkciji zajedničkog cilja i da ne bude bačen nijedan opozicioni procenat", naveo je Tadić, koji je i bivši predsednik Srbije.

Đilas je ranije danas izjavio da na nove beogradske izbore, uz uslov da se počne sa primenom preporuka ODIHR-a posebno kad je birački spisak u pitanju, treba izaći u formi saveza svih koji su za promene.

"Taj savez bi činile sve stranke koje su deo koalicije 'Srbija protiv nasilja' i koalicije 'Nada', ali i sve druge stranke za koje smo svi sigurni da su opozicija ovom režimu. U okviru tog Saveza posebno mesto bi trebalo da zauzmu ugledne javne ličnosti čiji bi angažman bio u skladu sa onim što je tim ljudima koji se ne bave politkom, ali se bore za bolju Srbiju, prihvatljivo", rekao je Đilas.

Teme