Web Analytics
CAS smanjio kaznu Simoni Halep, može da se vrati tenisu - BetaRS

CAS smanjio kaznu Simoni Halep, može da se vrati tenisu

Tenis | 05.03.2024 | access_time 17:50
CAS smanjio kaznu Simoni Halep, može da se vrati tenisu

Sud za sportsku arbitražu (CAS) smanjio je danas suspenziju izrečenu rumunskoj teniserki Simoni Halep zbog kršenja antidoping propisa sa četiri godine na devet meseci.

Taj period od devet meseci suspenzije je istekao prošlog jula, tako da dvostruka grend slem šampionka može da se vrati tenisu.

Posle trodnevnog saslušanja početkom februara, CAS je utvrdio da je njen pozitivan test na zabranjenu supstancu "ušao u njeno telo konzumiranjem kontaminiranog suplementa", a da se anomalije u njenom biološkom pasošu mogu dovesti u vezu sa "kontaminiranim suplementom".

Međunarodna agencija za integritet tenisa u septembru je suspendovala dvostruku grend slem šampionku na četiri godine zbog dva odvojena kršenja antidoping pravila.

Halep je na Ju Es openu 2022. godine bila pozitivna na zabranjenu supstancu koja stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a potom je prošlog maja optužena i zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu.

Simona Halep je 2018. godine osvojila titulu na Rolan Garosu, a godinu dana kasnije i na Vimbldonu. Rumunka je osvojila 24 titule u singlu i zaradila je više od 40 miliona dolara od nagrada na turnirima. Bila je prva na WTA listi 2017. i 2018. godine.

Teme