Web Analytics
Bajern i PSŽ u četvrfinalu Lige šampiona - BetaRS

Bajern i PSŽ u četvrfinalu Lige šampiona

Fudbal | Izvor: Beta | 05.03.2024 | access_time 23:15
Bajern i PSŽ u četvrfinalu Lige šampiona
Fudbaleri Bajerna iz Minhena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su večeras na svom terenu pobedili Lacio sa 3:0, u revanš utakmici osmine finala.

Bajern je imao gol zaostatka iz prve utakmice odigrane u Rimu (0:1), ali je golovima Harija Kejna u 38. i 66. i Tomasa Milera u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena obezbedio prolaz u četvrtfinale 12. put u poslednjih 13 nastupa.

Domaći tim je od početka utakmice konstantno vršio pritisak na poslednju liniju Lacija, pokušavali su Liroj Sane, Džamal Musijala, Rafael Gerero i Hari Kejn, ali je italijanski tim odolevao sve do finiša prvog poluvremena.

Dva minuta pošto je Ćiro Imobile imao dobru priliku za Lacio, Bajern je poveo u 38. minutu pogotkom Kejna. On je glavom sa peterca, na asistenciju Gereira, pogodio za vođstvo Bajerna.

U poslednjim momentima prvog poluvremena, u drugom minutu nadoknade, Miler je udvostručio prednost Bajerna. Posle kornera i posle šuta De Lihta, Miler je sa peterca glavom loptu prosledio iza leđa Provedela.

Konačan rezultat postavio je Kejn u 66. minutu. Sane je šutirao sa desne strane, golman Lacija je odbranio njegov šut, ali je Kejn odbijenu loptu sproveo u mrežu.

Plasman u četvrtfinale večeras je obezbedio i Pari Sen Žermen, koji je posle pobede od 2:0 u prvom meču, večeras u gostima bio bolji od Real Sosijedada sa 2:1.

PSŽ je poveo u 15. minutu nakon što je Dembele odlično uposlio Kilijana Mbapea koji je "slomio" čuvara i sjajnim udarcem iskosa pogodio mrežu gostiju.

Sve dileme u ovom dvomeču otklonjene su u 56. minutu kada je Mbape posle kontranapada pogodio za 2:0, a utešni gol za Real Sosijedad postigao je Mikel Merino u 89. minutu.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona zakazan je za 15. mart.

Teme