Web Analytics
Nadal odustao od nastupa u Indijan Velsu - BetaRS

Nadal odustao od nastupa u Indijan Velsu

Tenis | Izvor: Beta | 07.03.2024 | access_time 07:50
Nadal odustao od nastupa u Indijan Velsu
Španski teniser Rafael Nadal povukao se danas sa masters turnira u Indijan Velsu, dan pre nego što je trebalo da odigra svoj prvi zvanični meč posle dva meseca.

"Sa velikom tugom moram da se povučem sa neverovatnog turnira. Svi znaju koliko volim ovo mesto i koliko volim da igram u Indijan Velsu", napisao je Nadal na društvenim mrežama.

"Naporno sam radio, prošao sam test ovog vikenda kao što znate (egzibicioni meč protiv Karlosa Alkarasa), ali nisam spreman da igram na najvišem nivou na ovako važnom turniru. Nije laka odluka, ali ne mogu da zavaravam ni sebe ni hiljade navijača", dodao je on.

Ovaj 37-godišnji teniser je pre nekoliko dana u Las Vegasu odigrao egzibicioni meč protiv sunarodnika Karlosa Alkarasa i činilo se da je spreman za povratak na teren.

Nadal je propustio skoro celu prošlu sezonu zbog povrede kuka koja je zahtevala operaciju, a zatim se nakratko vratio na teren početkom ove godine. Odigrao je tri meča u Brizbejnu, ali se potom povukao sa Australijan opena zbog povrede mišića.

On je u prvom kolu u Indija Velsu trebalo da igra protiv Kanađanina Miloša Raonića. Njega će sada u glavnom žrebu zameniti Indijac Samit Nagal.

Teme