Web Analytics
Grbović: Uveseljava me što će Zavetnici biti deo vlade koja će sprovesti francusko-nemački sporazum - BetaRS

Grbović: Uveseljava me što će Zavetnici biti deo vlade koja će sprovesti francusko-nemački sporazum

Politika | 07.03.2024 | access_time 13:35
Grbović: Uveseljava me što će Zavetnici biti deo vlade koja će sprovesti francusko-nemački sporazum
Foto: Beta/MEDIJA CENTAR

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović ocenio je danas da će predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, ukoliko postane deo nove Vlade Srbije, biti deo Vlade koja će "sprovesti francusko-nemački sporazum" - o putu ka normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

"Moram da priznam da me uveseljava činjenica da će Zavetnici biti deo vlade koja će sprovesti francusko-nemački sporazum", napisao je Grbović na društvenoj mreži Iks (X).

Predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je jutros da se razgovaralo o učešću te stranke u novoj vladi, napominjući da su Zavetnici spremni da preuzmu odgovornost i pokažu narodu kako sprovode svoj program u delo.

"Glasači Zavetnika sigurno nisu glasali da bismo sabotirali državu već da bi joj služili", rekla je Đurđević Stamenkovski za Radio televiziju Srbije (RTS).

Stranka Zavetnici na decembarskim izborima nastupila je u koaliciji sa pokretom Dveri, a jedna od glavnih predizbornih tema bila im je zajedničko protivljenje francisko-nemačkom, odnosno sporazumu u normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Teme