Web Analytics
Čehinja Piškova izabrana za novu Mis sveta - BetaRS

Čehinja Piškova izabrana za novu Mis sveta

Svet | Izvor: Beta | 09.03.2024 | access_time 23:35
Čehinja Piškova izabrana za novu Mis sveta
Studentkinja prava Kristna Piškova (23) iz Češke proglašena je novom mis sveta na takmičenju koje je večeras održano u Mumbaju u Indiji.

Piškova je nadmašila konkurenciju od ukupno 111 "koleginica", od kojih je 40 bilo u finalu međunarodnog takmičenja za najlepšu ženu sveta u 2024. godini, prenosi Si-En-En (CNN).

U delu takmičenja u kome kandidatkinje odgovaraju na pitanja o kojima se razgovaralo na poslednjem samitu G20, Piškova je upitana za mišljenje o zdravstvenoj zaštiti, a govorila je o uklanjanju stigme i stida oko menstruacije.

"Biti žena je dar. Menstruacija ne bi smela biti tabu tema", izjavila je misica čije su pratilje ove godine Jasmina Zejtun iz Libana, Aš Ejbrahams sa Trinidada i Tobaga i Lesego Čombo iz Bocvane.

Prošle godine takmičenje za Mis sveta nije održano, a Piškova je krunu nasledila od pobednice iz 2022. godine Karoline Bjelavske iz Poljske.

Mis sveta se smatra najstarijim međunarodnim izborom lepotice, prvi put održanim u Velikoj Britaniji 1951. godine kao "takmičenje u bikiniju".

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Fudbal

Zelena Srbija

Hronika

Scena