Web Analytics
Sutra umereno oblačno, mestimično kiša - manje tegoba za hronične bolesnike - BetaRS

Sutra umereno oblačno, mestimično kiša - manje tegoba za hronične bolesnike

Društvo | 11.03.2024 | access_time 15:00
Sutra umereno oblačno, mestimično kiša - manje tegoba za hronične bolesnike
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova, koji posle podne, uglavnom na istoku i jugu, mogu biti praćeni i grmljavinom, dok će na visokim planinama padati sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Pre podne biće i perioda sunčanog vremena. Padavine će biti češće u brdsko-planinskim predelima, dok će na severu biti ređa pojava i očekuju se u poslepodnevnim i večernjim satima.

Duvaće slab i umeren vetar, na severu, zapadu i u planinskim predelima povremeno jak, zapadni i jugozapadni, u toku dana i severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od četiri do devet stepeni, najviša od 11 do 17 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i suvo sa periodima sunčanog vremena uz slab i umeren zapadni i severozapadni vetar. Najniža temperatura će se kretati od šest do osamm stepeni, najviša oko 15 stepeni.

U Srbiji će u sredu i četvrtak biti pretežno oblačno i u većini krajeva sa kišom, a na visokim planinama povremeno sa snegom. Od petka će biti promenljivo oblačno i malo toplije sa sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša biće retka pojava.

Biometeorološka prognoza za utorak 12. mart:

Nešto povolјnije biometeorološke prilike doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Tegobe su i dalјe moguće kod osoba sa respiratornim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti neraspoloženje, nesanica i bolovi u mišićima.

Teme