Web Analytics
Naslovne strane za utorak 12. mart - BetaRS

Naslovne strane za utorak 12. mart

Društvo | 12.03.2024 | access_time 08:40
Naslovne strane za utorak 12. mart
Foto: Pixabay

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 12. mart 2024. godine, pišu o predstojećim izborima, godišnjici ubistva premijera i nekadašnjeg lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića i spoljnopolitičkim temama.

ALO - List prenosi izjavu predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Miloša Vučevića "Izbori u Beogradu su odbrana otadžbine". Ministarka zdravlja u tehničkom mandatu Danica Grujičić u intervjuu kaže "Gradimo nova porodilišta, nabavljamo najbolju opremu". List piše da su se članice NATO ogradile od izjave francuskog predsednika Makrona da će slati vojsku u Ukrajinu "Makron usamljen u samoubilačkom planu".

BLIC - "Kome odgovaraju izbori u junu" o datumu izbora u Beogradu. "Srbija se već sprema za kolektivni mini-odmor" za prvi Prvi maj i Vaskrs šest vezanih neradnih dana.

VEČERNJE NOVOSTI - "Dobili datum, sada traže i dva ministra" o zahtevima opozicije. O filmskoj nagradi Oskar "Openhajmer bez premca, krah Barbi".

DANAS - Kako bi izgledala Srbija da je bivši premijer Zoran Đinđić živ "Đinđić bi našao rešenje za Kosovo u okviru Srbije". Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine Ana Lalić o pretnjama smrću "Naravno da se plašim, novinari su za vlast omiljena lovina".

INFORMER - "Izgubili izbore, a sad hoće silom na vlast" o zahtevu opozicije da se formira prelazna vlada. List prenosi navodnu izjavu premijera Mađarske "Orban: Donald Tramp će okončati rat u Ukrajini." 

KURIR - "Analitičari: Glasanje u Beogradu 2. juna smanjiće tenzije i izbiti opoziciji argument za bojkot" o datumu ponovljenih beogradskih izbora. "Evropa se masovno i brutalno brzo naoružava" o rezultatima izveštaja Instituta za mir. 

NOVA - Pod naslovom "Vučić popustio, opozicija čvrsta u zahtevima" list piše o datumu beogradskih izbora. "Slovenačke bolnice ne bi radile bez naših lekara" o medicinarima iz Srbije koji rade u inostranstvu.

POLITIKA - "Najava izbora za 2. jun je pružena ruka opoziciji" o ponovnim izborima za Gradsku Skupštinu Beograda jer posle decembarskih nije formirana. Intervju kandidata za predsednika Rusije Vladislava Davankova "Rusija mora biti jaka, ali nam je potreban mir".

SRPSKI TELEGRAF - List piše da je opozicija "dobila datum" za nove izbore koji je tražila, ali da su i dalje nezadovoljni. "Pravi Legijin plan za ubistvo premijera" o godišnjici smrti Zorana Đinđića. 

Teme