Web Analytics
Barselona preko Napolija do četvrtfinala LŠ - BetaRS

Barselona preko Napolija do četvrtfinala LŠ

Fudbal | Izvor: Beta | 12.03.2024 | access_time 23:10
Barselona preko Napolija do četvrtfinala LŠ
Fudbaleri Barselone plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras u revanš meču na svom terenu pobedili Napoli sa 3:1.

U prvom meču u Napulju rezultat je bio nerešen 1:1.

Strelci za Barselonu bili su Fermin Lopes u 15, Žoao Kanselo u 17. i Robert Levandovski u 83. minutu.

Gol za Napoli je postigao Amir Rahmani u 30. minutu.

Barselona je povela u 15. minutu golom Fermina Lopesa. Rafinja je uputio povratni pas sa leve strane, lopta je stigla do Fermina koji je sa 11 metara pogodio donji levi ugao gola Napolija.

Samo dva minuta kasnije Barselona je duplirala prednost. Rafinja je posle dobrog kontra napada pogodio stativu, a lopta se odbila do Žoaa Kansela koji je neometan zatresao mrežu.

Napoli je smanjio prednost Barselone u 30. minutu. Politano se dobro ubacio po desnoj strani, centrirao, u sredini kaznenog prostora se našao Rahmani i preciznim udarcem levom nogom postigao gol.

Di Lorenco je pokušao glavom u 35. minutu, ali je golman Barselone Ter Štegen odlično reagovao i izbacio loptu u korner.

Prvu priliku u drugom delu imao je Napoli, šutirao je Kvaračelija sa distance, ali je lopta otišla za malo pored gola.

U 55. minutu Rafinja je iz dobre pozicije loše šutirao i njegov udarac je lako zaustavio golman Napolija Maret.

Domaća ekipa je u 68. minutu stigla do trećeg pogotka, ali je taj gol koji je postigao Jamal posle velike gužve u šesnaestercu, poništen zbog ofsajda u kom se našao mladi fudbaler.

Jamal je bio u dobroj poziciji u 78. minutu, šutirao iskosa levom nogom, ali je lopta završila pored gola. Samo dva minuta kasnije, Lindstrom nije iskoristio najbolju priliku za Napoli u drugom delu, pošto je glavom sa pet metara bio neprecizan.

Barselona je pitanje pobednika rešila golom Roberta Levandovskog u 83. minutu. Nakon odlične timske akcije, Serđi Roberto je proigrao Levandovskog, koji je sa nekoliko metara zatresao nebranjenu mrežu.

U 88. minutu, Napoli je imao novu priliku, ali je udarac Olivere zaustavila prečka.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona zakazan je za 15. mart.

Teme