Web Analytics
Pernat (SSP): Gradonačelnik Zrenjanina pojede i popije petinu đačkih udžbenika - BetaRS

Pernat (SSP): Gradonačelnik Zrenjanina pojede i popije petinu đačkih udžbenika

Politika | 13.03.2024 | access_time 17:00
Pernat (SSP): Gradonačelnik Zrenjanina pojede i popije petinu đačkih udžbenika
Foto: Beta/Ljiljana Stupar
U Zrenjaninu gradonačelnik pojede i popije jednu petinu vrednosti đačkih udžbenika, jer njegova reprezentacija građane Zrenjanina košta čak 10,3 miliona dinara, izjavila je danas predsednica zrenjaninskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Sonja Pernat.

Pernat je u pisanoj izjavi navela da bi se novcem koji je gradskim budžetom za 2024. godinu predviđen za reprezentaciju u javnim gradskim preduzećima i Gradskoj upravi mogli obezbediti besplatni udžbenici za sve osnovce.

Pernat je navela da Gradska uprava dobija na ime reprezentacije za 2024. godinu 52 miliona dinara, dok je iznos za te namene prošle godine bio 32 miliona dinara.

"Dakle, vlast dobro razume poskupljenja, ali isključivo kada je u pitanju njihov interes", istakla je Pernat, koja je i narodna poslanica.

Ona je rekla da se nekoliko puta obraćala gradonačelniku sa zahtevom da se deci u školama i vrtićima obezbedi voda, dok se ne reši problem fabrike vode, ali da "odgovora i namere da se pomogne onima na kojima svet ostaje, nije bilo".

"Umesto da najmađima obezbede osnovne stvari, vlast zloupotrebljava novac svih građana za finansiranje politički podobnih, a javni interes je zanemaren", zaključila je Pernat.

Teme