Web Analytics
Ziđin Majning: Zalažemo se za zeleniju budućnost - BetaRS

Ziđin Majning: Zalažemo se za zeleniju budućnost

Životna sredina | Izvor: Beta | 13.03.2024 | access_time 19:40
Ziđin Majning: Zalažemo se za zeleniju budućnost
BETAPHOTO/Srbija Zidjin Mining
Sektor za ekologiju i zaštitu životne sredine kompanije Srbija Ziđin Majning organizovao je danas prvu ovogodišnju volontersku akciju sadnje drveća u borskom rudniku Čukaru Peki.

U akciji, sa ciljem izgradnje zelenog rudnika i podsticanja ekološkog održivog rasta i razvoja, učestvovalo je 50 zaposlenih, koji su zasadili 300 sadnica gorskog javora.

"Od početka rada pokazujemo veliku ekološku osvešćenost, našu odgovornost i brigu prema prirodi i ističemo našu duboku posvećenost očuvanju životne sredine. Veoma smo ponosni što i naši zaposleni prepoznaju značaj naših inicijativa i što sopstvenim primerom pokazuju da svako od nas može da bude nosilac pozitivnih promena, jer svi verujemo u isti cilj - građenje zelenije i održivije budućnosti", istakao je Milan Ćosić, supervizor u Sektor za ekologiju.

Dodao je da se na taj način podstiču pojedinci i kompanije da svojim aktivnostima doprinesu zaštiti životne sredine i svi zajedno utiču na podizanje svesti o biološkom značaju drveća i ukazuju na važnost očuvanja prirode.

Najavio je brojne aktivnosti Ziđin Majninga u cilju zaštite životne sredine koje će biti organizovane u toku godine.

"Na pet hektara rudnika Čukaru Peki do sada je zasađeno više od 31 hiljade sadnica, pretežno domaćih vrsta koje uspevaju na ovom području, poput bora, hrasta, jasena, javora, lipe, ali i specifičnih alohtonih vrsta poput magnolije i katalpe. Ove godine je planirano pošumljavanje dodatnih 20 hektara zemljišta sa sadnjom od 55.000 do 60.000 novih sadnica. Radujemo se budućim prilikama, da i dalje doprinosimo očuvanju našeg zelenog rudnika i naše planete", naglasio je Ćosić.

U narednih nekoliko meseci kompanija Ziđin Majning će ekološkim aktivnostima obeležiti i Svetski dan šuma, Dan planete zemlje, Svetski dan zaštite životne sredine i mnoge druge.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina