Web Analytics
Vučević uručio stipendije za pet studenata i 24 učenika - BetaRS

Vučević uručio stipendije za pet studenata i 24 učenika

Društvo | 14.03.2024 | access_time 13:30
Vučević uručio stipendije za pet studenata i 24 učenika
Foto: Ministarstvo odbrane/Marijana Janković
Ministar odbrane Miloš Vučević uručio je danas ugovore o stipendijama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za pet studenata i 24 učenika koji su ispunili uslove konkursa za 2023/2024 godinu, saopštili su iz Ministarstva.

Dodali su da je ugovorima predviđeno da stipendisti po završetku školovanja dobiju zaposlenje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, a radna mesta ih očekuju u Generalštabu, Sektoru za materijalne resurse i Upravi za vojno zdravstvo.

Na svečanosti u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba ministar Vučević je stipendistima poželeo dobrodošlicu u sistem odbrane.

"Želim vam da uspešno završite školovanje, sa nestrpljenjem vas očekujemo, trebate nam i nadam se da ćete kao pozitivan primer ovu priču širiti među svojim prijateljima, drugarima, kolegama, da zainteresujemo i one ljude koji nisu čuli ili ne znaju šta Ministarstvo odbrane i naša država nude", rekao je Vučević.

On je posebno naglasio značaj podsticaja za mlade ljude i potrebu za mladim kadrom koji bi dali novu snagu i energiju sistemu odbrane.

"Možemo da imamo i najbolje zgrade i najbolju opremu, da kupimo najbolje naoružanje, da imamo najbolje uniforme, da rastu plate, da rešavamo stambena pitanja, ali ako nemamo ljude sve to ne vredi. Zato je nama najvažnije da dobijemo novu snagu, novu energiju, a vi ste upravo to, ono što će doneti novi kvalitet i Ministarstvu odbrane i celoj državi Srbiji, na ponos vas, vaših porodica i cele otadžbine", zaključio je Vučević.

Teme