Web Analytics
Alkarasa ubola pčela tokom meča u Indijan Velsu - BetaRS

Alkarasa ubola pčela tokom meča u Indijan Velsu

Tenis | Izvor: Beta | 15.03.2024 | access_time 11:40
Alkarasa ubola pčela tokom meča u Indijan Velsu
Španskog tenisera Karlosa Alkarasa ubola je pčela u čelo tokom četvrtfinalnog meča mastersa u Indijan Velsu protiv Nemca Aleksandra Zvereva, kada se roj pčela spustio na teren.

Sudija Mohamed Lajani morao je da prekine meč u trećem gemu jer su se pčele spustile na teren u Kaliforniji.

Meč je sinoć bio prekinut sat i 40 minuta, pre nego što su se igrači vratili na teren, a branilac titule Alkaras pobedio 6:3, 6:1.

"Ovo je sigurno bio najneobičniji meč koji sam odigrao u karijeri. Video sam pčele, ali pomislio sam da ih je samo nekoliko. Ali pogledao sam u nebo i hiljade ih je letelo, ušle su mi u kosu i bile svuda oko mene. Bilo je ludo. Pokušao sam da se sklonim, ali bilo je nemoguće. Pomalo ih se plašim. Morao sam da se sklonim i trčao sam okolo", rekao je Alkaras, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Pčele je posbeno privukla "spajder kamera", televizijska kamera koja se na kablovima kreće iznad terena.

Kada su teniseri napustili teren, a gledaoci premešteni sa jednog dela tribine, na teren je izašao pčelar. Koristio je vakuum kako bi izvukao pčele iz kamere u kavez, kako bi ih kasnije pustio.

Međutim, nekoliko čela je po povratku igrača na teren ponovo napalo Alkarasa i pčelar je ponovo pozvan. Uz ovacije on je ponovo izašao na teren i isprskao tablu na kojoj su ispisani rezultati, a zatim se vratio kroz gledalište, a oduševljei navijači su ga pozdravljali i sa njim pravili slefije.

"Ovo područje u ovo doba godine može biti žarište za pčele zbog svog cveća koje cveta. Pored toga njih mogu privući niskofrekventni zvučni talasi jer osećaju vibracije", navodi se u saopštenju organizatora.

Alkaras će u polufinalu igrati protiv Italijana Janika Sinera, koji je neporažen u 19 mečeva.

Teme