Web Analytics
Danas u Srbiji mestimično oblačno sa kišom - BetaRS

Danas u Srbiji mestimično oblačno sa kišom

Društvo | Izvor: Beta | 16.03.2024 | access_time 00:15
Danas u Srbiji mestimično oblačno sa kišom
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, a kiša i lokalni pljuskovi koji mogu biti praćeni i grmljavinom očekuju se uglavnom na zapadu i jugozapadu zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod i dodao da će uveče i tokom noći jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima prvo  zahvatiti severne i zapadne krajeve.

Vetar će biti slab i umeren jugoistiočni, krajem dana u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od jedan stepen do osam, a najviša od 15 do 19 stepeni.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a uveče i tokom noći jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Vetar će biti slab i umeren jugoistočni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura biće od pet do osam, a najviša dnevna oko 18 stepeni.

Hronični bolesnici mogu osećati zdravstvene tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Posebna opreznost se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim problemima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja i bolova u zglobovima i kostima.

Teme