Web Analytics
Ekološki ustanak: Vesić da podnese ostavku zbog obmanjivanja - BetaRS

Ekološki ustanak: Vesić da podnese ostavku zbog obmanjivanja

Politika | Izvor: Beta | 16.03.2024 | access_time 15:25
Ekološki ustanak: Vesić da podnese ostavku zbog obmanjivanja
Foto: Beta/Miloš Miškov

Pokret Ekološki ustanak je danas tražio da ministar građevinarstva, saobraćaja i kulture Goran Vesić hitno podnese ostavku zbog "obmanjivanja" o sudbini kulturno istorijskog dobra - zgrada Generalštaba i Ministarstva odbrane u Beogradu.

"Bila su potrebna samo dva dana od kada je Ekološki ustanak obelodanio dokumenta da sve maske padnu i da se ogole sve laži Vesića" - piše u saopštenju.

Američki mediji su objavili šta je plan Ričarda Grenela i Džareda Kušnera "koji su nam umesto Vesića predstavili kako će izgledati budući kompleks Generalštaba", saopštio je Ekološki ustanak.

Taj pokret je tražio i da se Vesiću zabrani "svako učestvovanje u političkom životu", kao i "ostavku i zabranu aktivnog učešća u političkom životu Srbije" premijerke Ane Brnabić jer je ona Vesića "ovlastila za ovakve nelegalne poslove i prikrivala činjenice".

"Nakon otkrivanja ove malverzacije, Brnabić ne može obavljati funkciju predsednice Narodne skupštine jer ne radi u interesu građana Srbije, niti poštuje Ustav i zakone" - smatra Ekološki ustanak.

Vesić je ove nedelje rekao da ga je Vlada ovlastila da potpiše memorandum o "revilatizaciji" na dve katastarske parcele - lokacije bivšeg Generalštaba i Ministarstva odbrane, ali nije hteo da komentariše navode Ekološkog ustanka da su za investiranje na tom mestu zainteresovane kompanije povezane sa Kušnerom, zetom bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Teme