Web Analytics
Ubedljiva pobeda Zvezde protiv Radničkog 1923 - BetaRS

Ubedljiva pobeda Zvezde protiv Radničkog 1923

Fudbal | Izvor: Beta | 17.03.2024 | access_time 18:15
Ubedljiva pobeda Zvezde protiv Radničkog 1923
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu u Beogradu Radnički 1923 5:0, u utakmici 26. kola Super lige Srbije i stekli četiri boda prednosti na prvom mestu na tabeli.

Zvezda je povela u 10. minutu golom Marka Stamenića, nakon što je golman gostujućeg tima Stojan Leković loše procenio let lopte posle centaršuta Gelora Kange.

Domaći tim je udvostručio prednost u 20. minutu kada je Šerif Endijae petom poslao loptu u mrežu, na asistenciju Srđana Mijailovića.

Kapiten Radničkog Slobodan Simović je napravio prekršaj nad Endiajeom u 48. minutu, zbog čega mu je sudija Bojan Šegrt dodelio drugi žuti karton i isključio ga.

Zvezda je dva minuta kasnije iskoristila prednost igrača više i Endiaje je postigao drugi gol na utakmici, a asistirao mu je Mirko Ivanić.

Četvrti gol za domaću ekipu postigao je Im Bem Hvang u 68. minutu, nakon ubacivanja Petera Olajinke.

Posle prodora po desnoj strani, u 76. minutu, Aleksandar Katai je izašao pred golmana Radničkog i postavio konačan rezultat. To je bio njegov 108. gol za Zvezdu i sada ima jedan manje od legendarnog Rajka Mitića, koji zauzima osmo mesto na klupskoj listi strelaca.

Aktuelni šampioni su prvi na tabeli Super lige Srbije sa 65 bodova, četiri više od drugoplasiranog Partizana, a Radnički je četvrti sa 41 bodom.

U sledećem kolu Crvena zvezda igra u Ivanjici protiv Javora, dok Radnički dočekuje Napredak.

Teme