Web Analytics
Turski ministar policije: Uhapšeno 12 osoba posle incidenta u Trabzonu - BetaRS

Turski ministar policije: Uhapšeno 12 osoba posle incidenta u Trabzonu

Fudbal | Izvor: Beta-AFP | 18.03.2024 | access_time 11:15
Turski ministar policije: Uhapšeno 12 osoba posle incidenta u Trabzonu
Dvanaest osoba je uhapšeno posle nasilja koje je izbilo nakon utakmice turskog fudbalskog prvenstva između Trabzonspora i Fenerbahčea, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova.

"Uhapšeno je 12 osoba koje su identifikovane kao umešane u incidente koji su se dogodili posle utakmice Trabzonspor - Fenerbahče", napisao je ministar Ali Jerlikaja na društvenoj mreži X.

Pored navijača koji su upali na teren, uhapšeno je i pet osoba koje su na društvenim mrežama pozivale na nasilje, dodao je ministar.

Incident se dogodio posle utakmice koju je Trabzonspor na svom terenu izgubio 2:3, dok su fudbaleri Fenerbahčea slavili pobedu. Navijači domaćeg tima su napali igrače i trenera istanbulskog kluba, dok je golman Dominik Livaković dobio udarac u glavu.

"Apsolutno neprihvatljivo nasilje kome nije mesto u našem sportu, na terenu ili van njega. Svi igrači moraju biti bezbedni da se bave ovim sportom bilo gde na svetu", napisao je na Instagramu predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino.

On je, takođe, pozvao vlasti da obezbede da se to poštuje i da odgovorni za incident u Turskoj budu kažnjeni.

Osuđujući "neprihvatljive" događaje, Fudbalski savez Turske je u nedelju saopštio da će sankcije biti izrečene onima koji su odgovorni za incidente.

Incident u Trabzonu je poslednji u nizu na dugačkoj listi incidenata u turskom fudbalu. Tursko prvenstvo je bilo prekinuto na nedelju dana u decembru nakon što je predsednik kluba Ankaragudžu napao sudiju posle utakmice.

Teme