Web Analytics
Stojković potvrdio da ostaje na klupi Srbije - BetaRS

Stojković potvrdio da ostaje na klupi Srbije

Fudbal | Izvor: Beta | 18.03.2024 | access_time 12:50
Stojković potvrdio da ostaje na klupi Srbije
Foto: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković potvrdio je danas da će potpisati novi ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije do 2026. godine.

"Prošle nedelje smo razgovarali, pregovarali i dogovorili. Želimo kontinuitet u radu i meni je drago zbog toga. Sve drugo je čista formalnost", rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

"Naravno da je Srbija uvek bila na prvom mestu. Svi razgovori koje sam imao sam ostavio po strani, jer je reprezentacije Srbija prioritet. Drago mi je da smo pronašli zajednički jezik da nastavimo da se borimo i da postižemo dobre rezultate kao što smo ih postizali u prethodnom periodu", dodao je on.

Stojković je naveo da nije previše razmišljao o novom ugovoru.

"Razgovori su počeli prošle nedelje po tom pitanju. Došli smo do zaključak da je potreban kontinuitet... Mogao sam negde i da odem, pod daleko boljim finansijskim uslovima, ali to nije prioritet. Govorim o klupskom fudbalu. Meni je FSS i reprezentacija na prvom mestu, sve ostalo je sekundarno", rekao je Stojković.

Fudbaleri Srbije okupljaju se danas pred prijateljske mečeve protiv Rusije i Kipra. Srbija će najpre igrati protiv Rusije u Moskvi 21. marta, dok će četiri dana kasnije gostovati Kipru u Larnaki.

"Kao što znate u ovom prozoru imamo dve jako važne utakmice i radujemo se tome. Bolje nego da smo u nekom baražu pa da moramo sada da lupamo glavu. Važne su nam ove utakmice na planu samopouzdanja i igre koju želimo da pokažemo, možda i sistema", rekao je Stojković.

Govoreći o spisku igrača za ova dva meča, Stojković je naveo da ima dosta igrača koje muče povrede i najavio da neće moći da računa na napadača Juventusa Dušana Vlahovića.

"Ima strahovite bolove u leđima. Razgovarali smo i juče i danas. Cele nedelje je bio pod terapijama i lekovima. Nekako su ga spremili da odigra ovu utakmicu. Hteo je da dođe na pregled, ali verujem igračima. Nema potrebe da ga maltretiramo. Bolje da ga bole sada leđa nego u junu. U junu će nam biti daleko potrebniji nego sad", rekao je Stojković.

Selektor Srbije je dodao i da je Matija Nastasić otkazao nastup iz privatnih razloga.

"Po objavljivanju konačnog spiska, posle sat vremena je zvao i javio se da ne može da dođe. I ja to razumem", naveo je Stojković.

Prethodnih nedelja je u centru pažnje bio fudbaler minhenskog Bajerna Aleksandar Pavlović koji je na kraju izabrao da igra za Nemačku.

"Njegovo ime je zapisano pre dve godine. Nije neko koga ne znamo, ali nije imao seniorski staž. Došli smo u ovu situaciju da, po meni, ne treba da se ljutimo niti možemo. To je njegova odluka. Pokušali smo sve", rekao je Stojković.

Selektor je objasnio da su od decembra bili u kontaktu sa njegovim ocem, potom i sa menadžerom i sa samim igračem.

"Bio sam spreman da mu pošaljem poziv sada u martu, ali po dogovoru koji smo imali ostavili smo da se to reši posle Evropskog prvenstva i to je to. Pretpostavljam da je pritisak bio veliki i da je (selektor Nemačke) Nagelsman morao da ga pozove pod zastavu Nemačke", rekao je Stojković.

"Kad neko kaže - izgubili smo Pavlovića - mislim da to nije tačna konstatacija, jer ga nikada nismo ni imali. Da smo ga imali u mlađim kategorijama pa onda on otišao da igra za Nemačku, onda možemo da konstatujemo da smo ga izgubili. Uradili smo sve što smo mogli, ali jednostavno on je odlučio tako i poštujemo i želimo mu sve najbolje. Nema ljutnje", dodao je on.

Novinare je zanimao i kakav je status golmana Mileta Svilara, koji je izrazio želju da promeni reprezentaciju.

"Znate već o čemu se radi. Sportski direktor Rome nas je obavestio da on ne želi više da brani za Srbiju, mada ne znam ni kad je branio, branio jednom. Nismo izgubili ništa. To je njegova odluka. Poštujem je. Neće biti pozivan naravno. Koji su razlozi? U to ne ulazim, pustimo momka da ima svoju karijeru", rekao je Stojković.

"Ne brinem previše, prezadovoljni smo onim što imamo na golu. I Vanja i Rajković i Petrović su golmani visoke klase. Tu je i golman Partizana koji pruža odlične partije... Imamo dosta golmana. Ne brine me previše ta odluka", dodao je on.

Stojković je naveo da još ima vremena do Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali je istakao da je Srbija u teškoj grupi.

"Ne postoji na EP laka utakmica i laki protivnici. To valjda svi znamo. Ili ne znamo? Svi ćemo kao papagaji da ponavljamo: kako je teška Engleska, tako je teška Slovenija i Danska. Mi moramo da budemo spremni, kompetitivni, da budemo zdravi, da budemo takmičarski raspoloženi, da igramo na rezultat, da nas povrede zaobiđu", rekao je Stojković.

"Zamislite da Vlahović ima problema na Euru? Kao u Kataru što smo imali probleme. Voleo bih samo da nas zaobiđu ti maleri. Imali smo taj peh, ja sam to iskusio baš bolno. Sad bih voleo da mi ekipa bude spremna", dodao je on.

Upitan može li da bude iznenađenja na spisku za Euro, selektor je rekao da je to moguće.

"Vrlo je moguće, ako se pojavi neko ko to zaslužuje. Pavlović bi se našao na spisku, a da minut nije odigrao za nas. Pokazao je da zaista ima potencijal, da ima kvalitet... Ima dovoljno vremena", rekao je Stojković.

Teme