Web Analytics
NADA: Brnabić ne zaslužuje da vodi ni mesnu zajednicu, centralno pitanje izborni uslovi - BetaRS

NADA: Brnabić ne zaslužuje da vodi ni mesnu zajednicu, centralno pitanje izborni uslovi

Politika | 18.03.2024 | access_time 13:40
NADA: Brnabić ne zaslužuje da vodi ni mesnu zajednicu, centralno pitanje izborni uslovi
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Koalicija NADA saopštila je da će njeni poslanici ući danas u salu gde se održava sednica Skupštine Srbije ali neće glasati da premijerka Ana Brnabić bude predsednica parlamenta jer "nije dostojna", naglasivši da se glavna borba vodi za izborne uslove.

"Nisu mogli da izaberu gori predlog. Ona je svojim učešćen na sednicama pokazala primitovno, psovačko ponašanje, ne zaslužuje da vodi ni mesnu zajednicu", rekao je predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović, u zajedničkom obraćanju medijima neposredno pre sednice, sa predsednikom Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Milošem Jovanovićem.

Mihailović je naveo da je potebno da opozicija upotrebi sva zakonom dozvoljena sredsta, uključujući i vanistitucionalna, da se dođe do nekog minimuma poštenih izbornih uslova koji bi podrazumevali "čist" birački spisak i koliko toliko ravnopravno predstavljanje na medijima vlasti i opozicije.

Prema njegovim rečima, potrebna je mešovita komisija u koju bi ušli eksperti, stranke i nevladine organizacije.

Jovanović je naglasio da ništa epohalno neće desiti na sadašnjem zasedanju, na čijem je dnevom redu "tužna činjenica" o izboru Brnabić za predsednicu parlamenta, već su centralno pitanje izborni uslovi.

Pozvao je opoziciju da pokaže jedinstvo i odlučnost ali i poručio građanima da radi o tome da se spreči krađa njihovihe izborne volja.

Govoreći o zbivanima na Kosovu i Metohiji, on je istakao da je politika Aleksandra Vučića doživela potpuni "slom" i da za to mora da se snosi politička ali i krivično pravna odgovornost.

Kompletan materijal možete preuzeti i pogledati OVDE.

Teme