Web Analytics
U 'Maratonskoj šumi' na Ušću zasađeno 37 novih sadnica, u čast 37. Beogradskog maratona - BetaRS

U 'Maratonskoj šumi' na Ušću zasađeno 37 novih sadnica, u čast 37. Beogradskog maratona

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 18.03.2024 | access_time 15:15
U 'Maratonskoj šumi' na Ušću zasađeno 37 novih sadnica, u čast 37. Beogradskog maratona
Foto: Beogradski maraton
U susret 37. Beogradskom maratonu, u "Maratonskoj šumi" u Parku prijateljstva na Ušću danas je zasađeno 37 novih sadnica koje je doniralo Javno komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd".

Iz Beogradskog maratona su saopštili da je projekt "Maratonska šuma" nastao pre tri godine, sa idejom da se podigne svest učesnika maratona i šire javnosti o značaju zaštite i unapređenja životne sredine, ali da za cilj ima i poboljšanja mikroklime u ovom delu Parka prijateljstva.

"'Zelenilo Beograd' nam već treću godinu donira sadnice, koje zajedno sadimo ovde u Parku prijateljstva praveći zelenu barijeru između mesta gde se ljudi rekreiraju i bulevara kojim prolaze automobili. Maratonska šuma, koja danas broji više od 100 stabala, rezultat je veoma uspešne dugogodišnje saradnje sa Gradom Beogradom, kao pokroviteljem Beogradskog maratona", izjavio je tim povodom direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Mladen Đorić iz Privredne komore Srbije najavio je da će u aprilu biti potpisan sporazum o saradnji između Beogradskog maratona i PKS, kao i da će "cilj ove saradnje biti podizanje svesti o zaštiti životne sredine".

Teme

Povezane vesti

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori