Web Analytics
Stefanović (SSP): Naprednjačkoj Srbiji suštinski nije bitno ko će biti predsednik Skupštine - BetaRS

Stefanović (SSP): Naprednjačkoj Srbiji suštinski nije bitno ko će biti predsednik Skupštine

Politika | 19.03.2024 | access_time 12:10
Stefanović (SSP): Naprednjačkoj Srbiji suštinski nije bitno ko će biti predsednik Skupštine
Foto: Beta/Milan Obradović

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas da vlast "zloupotrebljava" predsedavajućeg Skupštini Srbije Stojana Radenovića koji po njegovim rečima, odbija da da reč poslanicima opozicije "i kad je obavezan da to učini".

Stefanović je za televiziju Nova S ocenio da u "naprednjačkoj Srbiji suštinski nije bitno ko će biti predsednik Skupštine".

"Ovo je slika kako oni vide Skupštinu i kako oni vide situaciju u kojoj neko ima pravo da iskaže drugačiji stav, to su uvrede i to one najgore vrste", rekao je Stefanović a prenela SSP.

Optužio je poslanike Srpske napredne stranke (SNS) da su tokom jučerašnje sednice parlamenta u više navrata izneli "opasnu tezu" da opozicija želi da izazove građanski rat u Srbiji.

“Često vaše kolege kada prave analizu rada Skupštine ili sednice i onda kažu koškali su se, razmenjivali su uvrede. Znate, ovo je jedno maltretiranje pred kamerama RTS-a gde oni nama u mikrofon govore da smo nacisti i fašisti i reki su nekoliko puta jednu opasnu tezu, tezu za građanski rat.

"I Marina Raguš se usudi juče da kaže da atmosfera u Skupštini zavisi od opozicije, da je opozicija ta koja će da odluči da li će biti rata ili ne. Kakve su to poruke? Oni sanjaju o tome da nemaju nikakvu opoziciju da nastave u mraku da kradu, da donose svoj desetak, ne sultanu, nego Oskaru i da od Srbije naprave jednu privatnu radikalsku prćiju. I to je njihov plan. Da državu drže u nasilju, izolaciji i korupcji. I zbog toga će učiniti sve", dodao je zamenik predsednika SSP.

Teme