Web Analytics
Mediji: Dubai primljen u ABA košarkašku ligu - BetaRS

Mediji: Dubai primljen u ABA košarkašku ligu

Kosarka | Izvor: Beta | 19.03.2024 | access_time 15:20
Mediji: Dubai primljen u ABA košarkašku ligu
Košarkaška ABA lige je na današnjoj Skupštini održanoj u Zagrebu izglasala ulazak Dubaija u regionalno takmičenje, preneli su beogradski mediji. 

Devet od 11 članova vlasničke strukture glasalo je "za", dok čelnici Budućnosti nisu bili prisutni na sednici u Zagrebu, piše Mocartsport. Kako navodi ovaj portal, Partizan nije glasao protiv, ali ni za ulazak ovog ambicioznog projekta.

To znači da će klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata biti deo ABA lige u periodu od sezone 2024/25. do 2026/27, uz mogućnost produžetka saradnje, piše Mocartsport.

Posle prošlonedeljne sednice Skupštine ABA lige nije postojao konsenzus oko statusa Dubaija, zbog čega je zakazan novi sastanak za danas. Kako podseća Mocartsport, Dubai je bio spreman da plati 1.500.000 dolara za jednu sezonu, odnosno 4.500.000 dolara za trogodišnji boravak u ABA ligi, ali je Skupština tražila da se finansijska ponuda unapredi, što je bio jedan od razloga pomeranja dana konačne odluke.

Posle završenog glasanja u ABA ligi, Dubai sada čeka da dobije zvaničan status u Evroligi. Prema prvim informacijama, Dubai bi odigrao jednu sezonu u Evrokupu, posle čega bi se uključio u elitno takmičenje.

Teme