Web Analytics
Košarkaši Partizana pobedili Baskoniju u Evroligi - BetaRS

Košarkaši Partizana pobedili Baskoniju u Evroligi

Kosarka | Izvor: Beta | 19.03.2024 | access_time 22:50
Košarkaši Partizana pobedili Baskoniju u Evroligi
Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu u Beogradu Baskoniju 87:83 (23:16, 21:26, 25:18, 18:23), u utakmici 30. kola Evrolige.

Partizan su predvodili Frenk Kaminski sa 20 poena, Bruno Kaboklo sa 18 poena i 13 skokova i kapiten Kevin Panter sa 18 poena. Aleksa Avramović dodao je devet poena, Mateuš Ponjitka šest, a šest poena postigao je i Pi Džej Doužer od kojih važan koš u samoj završnici utakmice.

U ekipi nije bilo Zeka Ledeja koji je i dalje u SAD zbog smrtnog slučaja u porodici.

Najefikasniji u ekipi Baskonije bio je Markus Hauard sa 26 poena. Metju Kostelo postigao je 13 poena uz sedam skokova, a Čima Moneke 13 poena. Srpski košarkaš Vanja Marinković utakmicu je završio sa 11 poena.

Uoči utakmice navijači Partizana su tražili od uprave kluba da produži saradnju sa trenerom Željkom Obradovićem i skandirali su: "Hoćemo ugovor Željku", a on se okrenuo ka tribini iza klupe i na tabli za pisanje pokazao kao da je potpisao.

Partizan je poenima Kaminskog i Kabokla poveo 7:2, Baskonija se primakla na dva razlike, ali su crno-beli košem Pantera i novom trojkom Kaminskog otišli na 14:9.

Marinković je vratio trojku, igralo se brzo, a Partizan je sa sedam vezanih poena Kabokla poveo 23:14.

U završnici prve četvrtine povredio se Hauard koji je samo na kratko bio van terena, a Kostelo je postigao koš do kraja deonice, koja je završena vođstvom Partizana 23:16.

Španska ekipa počela je drugu četvrtinu poenima Džordana Tiodora i Monekea, a Partizan je uzvratio preko Džejmsa Nanelija, Pantera i Kabokla i poveo 28:20.

Borbenom i dobrom igrom Partizan je čuvao prednost, a trojkom Avramovića i košem uz dodatno bacanja Danila Anđušića, poveo je 38:27. Crno-beli su posle toga čuvali prednost, ali su popustili u završnici i gubili lopte, što je Baskonija iskoristila i preko Marinkovića, Kostela i Hauarda uspela da se primakne na 42:44 na kraju prvog poluvremena.

Treću četvrtinu Partizan je dobro počeo posle trojke Pantera i zakucavanja Kabokla poveo je 51:44, a posle trojke Ponjitke i sa 10 razlike. Seriju je prekinuo Hauard, koji je ubacio dva od tri slobodna bacanja.

Partizan je vodio između šest i 11 poena razlike, sa jedne strane efikasni su bili Kaminski a sa druge Hauard, a na kraju deonice bilo je 69:60.

Kaminski i Panter doneli su crno-belima 12 razlike 78:66, Baskonija je uzvratila se pet vezanih poena, a seriju je prekinuo Doužer. Španci su prišli na pet razlike, ali je Ponjitka trojkom uspeo da odbije nalet.

Sa četiri vezana poena Hauarda, Baskonija je minut pre kraja prišla na 81:85. Crno-beli nisu u narednom napadu uspeli da prenesu loptu preko polovine terena, što je iskoristio Hauard i postigao nove poene. Na drugoj strani Doužer je postigao koš kojim su domaći otišli na četiri razlike. Crno-beli su zatim odigrali dobru odbranu u poslednjem napadu Baskonije i sačuvali svoj koš i pobedu.

Partizan je 10. na tabeli sa 14 pobeda i 16 poraza, a Baskonija zauzima deveto mesto sa 16 pobeda i 14 poraza.

U sledećem kolu, Partizan će u četvrtak dočekati Real Madrid, a Baskonija će u Kaunasu igrati protiv Žalgirisa.

Teme