Web Analytics
Borko Stefanović: Vučić čestitkom Putinu udaljava Srbiju od EU - BetaRS

Borko Stefanović: Vučić čestitkom Putinu udaljava Srbiju od EU

Politika | 20.03.2024 | access_time 08:45
Borko Stefanović: Vučić čestitkom Putinu udaljava Srbiju od EU
Foto: Beta/Milan Obradović

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović saopštio je danas da je Vučićeva čestitka Putinu na izbornoj pobedi vraćanje duga ruskom predsedniku koji je, uz Orbana i Erdogana, jedini čestitao SNS-u na pobedi na decembarskim izborima.

On je dodao da je čestitkom, koju je poslao preko ruskog ambasadora u Beogradu, Vučić uputi dve poruke.

"Prvu da mu ne smeta što su izbori u Rusiji organizovani u senci mrtvog Alekseja Navaljnog i rata u Ukrajini i drugu da su za njega sasvim prihvatljivi progon i hapšenja političkih protivnika, novinara i svih koji se usude da kritikuju autokratski način vladanja o kome Vučić budan sanja i nasiljem ga pretvara u tužnu stvarnost", istakao je Stefanović.

Dodao je da na taj način Vučić Srbiju udaljava od evropske budućnosti koja je jedina garancija normalnog života i pokazuje da su njegovi izaslanici, poput Vladimira Đukanovića, u Rusiji boravili sa idejom da nauče kako može da se dodatno obesmisli izborni proces.

"Oni koji sanjaju gulage ne mogu da obezbede dobar život za svoj narod. Borba za fer i poštene izbore je ne samo pravo nego i obaveza svakog čoveka koji veruje da zaslužuje da samostalno odlučuje o svojoj sudbini i budućnosti", zaključio je Stefanović.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Kosarka

Zelena Srbija

IT