Web Analytics
Stefanović (SSP): Brnabić zabranila raspravu po tački dnevnog reda u Skupštini - BetaRS

Stefanović (SSP): Brnabić zabranila raspravu po tački dnevnog reda u Skupštini

Politika | 21.03.2024 | access_time 08:30
Stefanović (SSP): Brnabić zabranila raspravu po tački dnevnog reda u Skupštini
Foto: Beta/Milan Obradović

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da je nova predsednica skupštine Srbije Ana Brnabić počela da obavlja funkciju tako što je "zabranila raspravu po tački dnevnog reda za izbor potpredsednika skupštine".

Stefanović je na društvenoj mreži Iks napisao da je Brnabić "ukinula pravo opoziciji da govori i okružila se policijom" i dodao je da to niko nikad nije radio.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić ocenio je na društvenoj mreži X da se u istoriji parlamenarizma nije dogodilo da neko svojom voljom ukine raspravu o potpredsednicima skupštine kao što je to uradila Ana Brnabić i dodao da "tako ona vidi kulturu dijaloga i demokratiju".

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - zajedno možemo sve" Milenko Jovanov izjavio je danas na konferenciji u holu parlamenta da su poslanici opozicije zakasnili na početak rasprave o skupštinskim potpredsednicima, da se nisu prijavili na vreme, a da su odbili da učestvuju u još četiri tačke dnevnog reda nakon toga.

Poslanici vladajuće većine u skupštine Srbije su danas sa 153 glasova za i pet protiv izabrali doskorašnju premijerku Anu Brnabić za predsednicu skupštine Srbije.

Teme