Web Analytics
Rubijales će doputovati sa Kariba i sarađivati u istrazi španskog suda - BetaRS

Rubijales će doputovati sa Kariba i sarađivati u istrazi španskog suda

Fudbal | Izvor: Beta-AP | 21.03.2024 | access_time 13:10
Rubijales će doputovati sa Kariba i sarađivati u istrazi španskog suda
Bivši predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales rekao je da će se vratiti sa Kariba u Španiju i da će sarađivati u istrazi o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Super kupa prebaci u Saudijsku Arabiju, saopšteno je danas iz suda.

Španska policija pretražila je u sredu kancelarije Fudbalskog saveza Španije i Rubijalesovu kuću u Granadi, u sklopu istrage o korupciji i pranju novca. Uhapšeno je sedam osoba, a Rubijales je jedna od pet osoba pod istragom. On je u vreme racije bio u Dominikanskoj Republici.

Rubijalesov advokat je nekoliko sati posle racije obavestio sud u Madridu da bivši predsednik Fudbalskog saveza želi da sarađuje sa vlastima i da planira da se vrati kući 6. aprila.

Rubijales će se vratiti ranije ako to bude zatražio sudija, a advokat je priložio kopiju avionske karte iz Dominikanske Republike, rekao je anonimni zvaničnik suda agenciji Asošiejted pres.

Sud nije izdao nalog za hapšenje Rubijalesa ili bilo koje druge osobe u slučaju.

Kancelarija državnog tužioca Španije saopštila je da je u sredu pretreseno 11 objekata u potrazi za dokumentima.

Tokom mandata u španskom Savezu, Rubijales je promenio format Super kupa 2020. godine tako što je napravio turnir četiri ekipe i prebacio ga u Saudijsku Arabiju u sklopu dogovora vrednog 40 miliona evra po turniru.

Tužioci su pokrenuli istragu o tom dogovoru 2022. godine nakon što je u javnost izašao audio zapis između Rubijalesa i fudbalera Đerara Pikea u vezi sa milionima dolara provizija.

Pikeova kompanija Kosmos je bila uključena u dogovor španskog saveza i Saudijske Arabije. Iz te kompanije rečeno je Asošiejted presu da nijedan njen zaposleni nije priveden niti je pod istragom, kao i da nijedan objekat te kompanije nije pretražen.

Rubijales je u septembru podneo ostavku nakon što je izazvao međunarodni skandal jer je reprezentativku Španije bez njene dozvole poljubio u usta na pobedničkom postolju prilikom ceremonije dodele trofeja u Sidneju u avgustu, na kome je Španija trijumfovala.

Teme