Web Analytics
Sutra u Srbiji sunčano i toplo vreme, temperatura do 23 stepena - BetaRS

Sutra u Srbiji sunčano i toplo vreme, temperatura do 23 stepena

Društvo | 22.03.2024 | access_time 13:00
Sutra u Srbiji sunčano i toplo vreme, temperatura do 23 stepena
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo vreme, sa temperaturom i do 23 stepena, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak vetar južnih pravaca.

Uveče i u toku noći na severu i zapadu uslediće naoblačenje koje će lokalno usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak, uz pojačanje i skretanje vetra na severozapadni pravac.

Najniža temperatura biće od nula do devet stepeni, a najviša od 18 do 23 stepena.
U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. U toku noći naoblačenje, uz pojačanje i skretanje vetra na severozapadni pravac.

Najniža temperatura biće od pet do devet, a najviša oko 22 stepena.

U nedelju će biti promenljivo oblačno, nestabilno i hladnije sa pojačanim severozapadnim vetrom. Kiša i lokalni pljuskovi, ponegde praćeni grmljavinom će se intenzivirati posle podne u zapadnim i centralnim delovima Srbije sa tendencijom premeštanja padavinske zone ka istoku i jugu uveče i tokom noći.

U ponedeljak će biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i tek ponegde sa kratkotrajnom kišom, na planinama sa kratkotrajnim snegom.

Od utorka do petka biće vetrovito uz porast temperature.

Biometeorološka prognoza za subotu, 23. mart:

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim i problemima mogu osetiti izvesne tegobe. Promenlјivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.

Teme