Web Analytics
Lavrov: EU je postala vojno-ekonomski dodatak NATO - BetaRS

Lavrov: EU je postala vojno-ekonomski dodatak NATO

Svet | 24.03.2024 | access_time 16:55
Lavrov: EU je postala vojno-ekonomski dodatak NATO
Foto: Beta/Milan Obradović
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da Moskva razume to što je svojevremeno Srbija odabrala put evrointegracija, ali i dodao da je EU naknadno postala agresivni dodatak NATO koji sada pritiska Begrad.

Lavrov je u intervjuu za dokumentarni film "Beograd" (generalnog direktora TASS Andreja Kondrašova koji je danas prikazan u Ruskom domu) izjavio da se Rusija nikada nije protivila pristupanju država EU, dok se ona razvijala kao "integraciono udruženje osmišljeno da maksimizira komparativne prednosti članica".

"EU je sada prilično agresivna struktura, koja je, ne tako davno, potpisivanjem odgovarajućeg dokumenta o koordinaciji sa NATO, izgubila geopolitičku nezavisnost i postala vojno-ekonomski dodatak Severnoatlantske alijanse", kazao je on.

Lavrov dodaje da Brisel vrši pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prizna nezavisnost Kosova i da se pridruži antiruskom stavu Unije i uvede sankcije Moskvi, prenosi TASS.

"Što se tiče Kosova, ovo je još jedan primer, u drugoj fazi kosovske drame i tragedije, koji pokazuje nesposobnost Evropske unije da pregovara", kazao je ministar.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Kosarka

Hronika