Web Analytics
Kineski region Guangdong objavio regionalni katalog insekata - BetaRS

Kineski region Guangdong objavio regionalni katalog insekata

Svet | 25.03.2024 | access_time 15:50
Kineski region Guangdong objavio regionalni katalog insekata
Foto: Xinhua/Liang Xu
Objavljen je katalog insekata iz južne kineske provincije Guangdong, koji pruža dublji uvid u bogat biodiverzitet te provincije, koji uključuje brojne endemske vrste, objavile su lokalne vlasti.

Katalog, nalaz prvog sistematskog istraživanja Guangdonga o vrstama insekata u provinciji do kraja 2021. godine, obuhvata 12.093 vrste insekata u 3.198 rodova, prema podacima pokrajinske uprave za šumarstvo, prenosi Sihnua.

Ovo je najsveobuhvatniji katalog vrsta insekata u Guangdongu, žarištu biodiverziteta koji se nalazi na jugu planine Nanling i istočno od visoravni Junan-Guidžou, saopštila je uprava.

Insekti naseljavaju različite trofičke nivoe u mreži ishrane i igraju važnu ulogu u održavanju raznolikosti i stabilnosti ekosistema. Katalog vrsta insekata je od velikog naučnog i praktičnog značaja za razvoj i korišćenje resursa insekata, očuvanje ekološke sigurnosti i unapređenje ekološkog razvoja i obnove, navode u Upravi za šumarstvo.

Dodaje se da će Guangdong dalje istraživati resurse insekata u pokrajini i raditi na sastavljanju serije monografija usredsređenih na insekte kako bi promovisao proučavanje raznolikosti insekata i zaštite životne sredine u planinama Nanling i Velikom zalivu Guangdong-Hongkong- Veliko zalivsko područje Makao (obuhvata Kong Kong, Makao i devet gradova u provinciji Guangdong). 

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Fudbal

Zelena Srbija

Hronika

Scena