Web Analytics
Đilas (SSP): Koalicija Srbija protiv nasilja će zauzeti zajednički stav o kolegijumu Skupštine - BetaRS

Đilas (SSP): Koalicija Srbija protiv nasilja će zauzeti zajednički stav o kolegijumu Skupštine

Politika | 27.03.2024 | access_time 18:55
Đilas (SSP): Koalicija Srbija protiv nasilja će zauzeti zajednički stav o kolegijumu Skupštine

Lider Stranke slobode i pravde Dragam Đilas je rekao večeras da će poslanici liste "Srbija protiv nasilja" zauzeti zajednički stav o prvom kolegijum Narodne skupštine, koji je sazvan za 1. april.

"Mi ćemo kao koalicija zauzeti zajednicki stav i ako bude ono što misli SSP, mi ćemo naravno otići na taj razgovor", rekao je za RTV Djilas čiji SSP je deo koalicije "Srbija protiv nasilja".

Iz Skupštine Srbije je sinoć saopšteno da je predsednica parlamenta Ana Branbić sazvala za 1. april prvi sastanak skupštinskog kolegijuma a koga čine i šefovi poslaničkih grupa.

Na dnevnom redu, kako je saopšteno. biće konsultacije oko daljeg rada na primeni preporuka Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Đilas je napomenuo da je poziv za Kolegijum stigao sinoć, te bi bilo dobro da taj sastanaka bude javan, odnosno da ga prenosi Radio televizija Srbija.

"U svakom slučuaju donećemo odluku, kada bih u ovom trenutku trebalo da prognoziram , mislim da ćemo učestvovati pošto smo se (ranije) obratili pismom i predsedniku parlamenta i premijeru, ko god da to bude", kazao je on.

On je ponovio da bi u Skupštini Srbije vlast i opozicija trebali da vode dijalog o izbornim uslovima, te da su decembarski izbori bili pokradeni, na razne načine, od strane vlasti.

"Dali smo predlog kako je to moguće, predložili smo Komisiju koju bi Skupština formirala u koj bi bili predstavnici vlasti, opozicije i cvilnog sektora koji su pratii izbore", kazao je om.

Kako je naveo, opozicija je ponudli formu razgvora a vlast nije odgovorila.

Teme