Web Analytics
Stefanović: Kosovo na korak od Saveta Evrope, SNS odgovoran - BetaRS

Stefanović: Kosovo na korak od Saveta Evrope, SNS odgovoran

Politika | 27.03.2024 | access_time 21:55
Stefanović: Kosovo na korak od Saveta Evrope, SNS odgovoran
Foto:Beta/Milan Ilic

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas da je Kosovo na korak da postane punopravni član Saveta Evrope i da je za to odgovorna vlast Srpske napredne strnke (SNS) koja je "povlačila katastrofalne poteze na spoljnopolitičkom planu".


Stefanović je za televiziju Nove S rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio Briselski i Ohridski sporazum, po njegovim rečim, taj potez je omogućio da Kosovo postane članica međunarodnih organizacija.

On je ocenio da je aktuelna vlast ostavila Srbe sa Kosova "na milost i nemilost (premijeru Kosova) Aljbinu Kurtiju koji se ponaša totalno destruktivno".

"Samo članstvo u Savetu Evrope neće ugroziti Srbe koji su već toliko ugroženi i žive u paklenoj atmosferi jer niko ne zna kada će biti uhapšen. Srpskih institucija nema, naprednjaci su ih ukinuli. Dinara nema, naprednjaci ga ukinuli, a administrativne prelaze sa carinom naprednjaci su uveli", izjavio je Stefanović.

Komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja danas je u Parizu prihvatio izveštaj koji preporučuje prijem Kosova u Savet Evrope.

Teme