Web Analytics
UNICEF u Srbiji u saradnji sa Jetelom radi na jačanju digitalne pismenosti - BetaRS

UNICEF u Srbiji u saradnji sa Jetelom radi na jačanju digitalne pismenosti

Društvo | Izvor: Beta | 28.03.2024 | access_time 16:20
UNICEF u Srbiji u saradnji sa Jetelom radi na jačanju digitalne pismenosti
Yettel foto
Dečiji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) u Srbiji i kompanija Jetel (Yettel) nastavljaju dugogodišnju saradnju u cilju daljeg jačanja povezanosti škola na internetu i unapređenja digitalne pismenosti učenika, nastavnika i roditelja, saopšteno je danas.

Radiće se na unapređenju digitalnih veština dece, obučenosti roditelja kako da zaštite decu od rizika i promovisanju bezbednog korišćenje interneta kroz sistem obrazovanja.

"Jednak pristup digitalnim tehnologijama i digitalne kompetencije predstavljaju važnu investiciju koja donosi dobrobit učenicima i razvoju celog društva. Škole koje imaju pristup internetu predstavljaju centre za šire učenje i unapređenje digitalne pismenosti zajednica", rekla je  Saradnja sa kompanijom Yettel ima veliki značaj za kvalitetne promene koje želimo da ostvarimo kako bi direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova.

Istakla je da saradnja UNICEF-a sa kompanijom Jetel ima veliki značaj za kvalitetne promene koje žele da ostvare kako bi obezbedili pristup kvalitetnom obrazovanju i stvorili prilike za svako dete.

Kroz nastavak partnerstva između UNICEF-a i Jetela predviđeno je da 4.500 dece u 30 škola širom Srbije unapredi znanje u oblasti digitalne pismenosti. Razvijene i testirane obuke i materijali biće uključeni u obrazovni sistem i korišćeni dalje za razvoj digitalnih veština 60.000 učenika, roditelja i nastavnika.

Ovaj projekat oslanja se na višegodišnju saradnju UNICEF-a i Jetela, kroz programe "Premošćavanje digitalnog jaza" i "Bezbedan net za celu porodicu". Rezultati ovih projekata su osnovani klubovi za učenje, biblioteke digitalnih tehnologija, obuke za nastavnike, edukativni materijali za bezbedno korišćenje interneta.

Jetel je, u cilju premošćavanja digitalnog jaza, produžio i besplatno korišćenje interneta za 2.200 SIM kartica tokom naredne dve godine za 30 škola u Srbiji.

"Inkluzivno obrazovanje, u kome sva deca, bez obzira na okolnosti, imaju iste uslove za učenje i razvoj, preduslov je za bolju budućnost. Verujemo da je pouzdana i pristupačna povezanost pravi način da svako dete dobije jednaku šansu da razvije veštine neophodne za budućnost. Saradnja sa organizacijama koje dele naše vrednosti nam je važna, zato nastavljamo dugogodišnje partnerstvo sa UNICEF-om", rekao je izvrši direktor korporativnih poslova u Jetelu Goran Vasić.


Teme