Web Analytics
Rusija: Hapšenje novog osumnjičenog za finasiranje napada u Moskvi pokazuje umešanost Ukrajine - BetaRS

Rusija: Hapšenje novog osumnjičenog za finasiranje napada u Moskvi pokazuje umešanost Ukrajine

Svet | 28.03.2024 | access_time 17:00
Rusija: Hapšenje novog osumnjičenog za finasiranje napada u Moskvi pokazuje umešanost Ukrajine
Russian Emergency Ministry Press Service via AP
Ruski istražni komitet saopštio je danas da je uhapšena nova osoba osumnjičena da je učestvovala u finansiranju napada na "Krokus siti hol" u Moskvi što upućuje da su napadači imali "veze sa ukrajinskim nacionalistima".

"Rad sa uhapšenim teroristima, ispitivanje tehničkih uređaja zaplenjenih od njih i analiza informacija o finansijskim transakcijama omogućili su nalaženje dokaza o njihovoj povezanosti sa ukrajinskim nacionalistima", saopštio je istražni komitet Rusije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je 25. marta da su napadači koji su u koncertnoj dvorani blizu Moskve ubili više od 130 ljudi "radikalni islamisti".

Tokom vikenda rekao je da su četvorica napadača uhapšena dok su pokušavali da pobegnu u Ukrajinu i tada nije spominjao avganistanski ogranak Islamske države ISIS-K koji je preuzeo odgovornost za napad.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je pre dva dana da su napadači najpre pokušali da pobegnu u Belorusiju. "Nisu mogli da uđu u Belorusiju. Kada su to shvatili, promenili su rutu i ​​otišli ​​prema rusko-ukrajinskoj granici", izjavio je Lukašenko.

Kijev, Vlada SAD i Evropska unija ranije su saopštile da "nema umešanosti Ukrajine" u masakr u predgrađu Moskve.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Fudbal

Zelena Srbija

Hronika

Scena