Web Analytics
Pernat (SSP): Gradska vlast u Zrenjaninu nudi osnovcima najskuplju opciju paketa udžbenika - BetaRS

Pernat (SSP): Gradska vlast u Zrenjaninu nudi osnovcima najskuplju opciju paketa udžbenika

Politika | 29.03.2024 | access_time 15:10
Pernat (SSP): Gradska vlast u Zrenjaninu nudi osnovcima najskuplju opciju paketa udžbenika
Foto: Beta/Nenad Petrović
Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Zrenjaninu Sonja Pernat ocenila je danas da gradska vlast treba da osnovcima obezbedi besplatne udžbenike, umesto što "izigrava PR menadžere izdavačke kuće 'Vulkan' i roditeljima u osnovnim školama nudi jednu od najskupljih opcija paketa udžebnika".

"Da bi se obezbedili besplatni udžbenici za sve osnovce, bilo bi potrebno onoliko novca koliko je gradskim budžetom za 2024. godinu predviđeno da sva javna preduzeća čiji je osnivač Zrenjanin, kao i Gradska uprava dobiju na ime reprezentacije", rekla je Pernat.

Dodala je da je prošle godine kada je bila aktuelna tema nabavke udžbenika, član Gradskog veća Slaviša Vlačić pozivao direktore osnovnih škola na razgovore "u četiri oka" i potom je povećana porudžbine udžbenika jednog izdavača, naročito za niže razrede.

"I ove godine je vršen snažan pritisak na direktore da se nastavi po istom, s tim što su mnogi direktori vršili pritisak na zaposlene" ocenila je Pernat.

Po njenim rečima, Vlačić sa svojim partijskim kolegama odlučuje u ime direktora i profesora o tome ko će najviše zaraditi, dok roditelji plaćaju "besplatno obrazovanje" svome detetu.

Teme