Web Analytics
Lazović (ZLF): Nema odustajanja od zahteva za fer izborima - BetaRS

Lazović (ZLF): Nema odustajanja od zahteva za fer izborima

Politika | 29.03.2024 | access_time 17:45
Lazović (ZLF): Nema odustajanja od zahteva za fer izborima
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Kopredsednik Zeleno levog fronta (ZLF) Radomir Lazović je danas kazao da opozicija neće odustati od zahteva za fer izborima i da će s tim stavom nastupiti na Kolegijumu skupštine koji je za 1. april sazvala predsednica parlamenta Ana Brnabić.

"Ako vlast misli da opoziciju uvuče u neke beskonačne razgovore ili da pokušaja da izmanipuliše ovaj proces, mi sigurno na to nećemo pristati", rekao je za N1 Lazović, čiji ZLF je deo koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN).

Kazao je da je važno što su koalicije SPN i NADA, zajedno sa inicijativom "ProGlas" došle do zajedničkgo stava kako treba da izgledaju ti pregovori.

"Utvrdili smo jednu platformu sa kojom odlazimo na taj Kolegijum na kome će učestvovati sve poslaniičke grupe iz parlamenta i mi smo usaglasili da prosto nećemo odustati da izbori budu fer", kazao je on.

Iz Skupštine Srbije je ranije saopšteno da je Branbić sazvala za 1. april prvi sastanak skupštinskog kolegijuma na čijem dnevnom redu će biti konsultacije oko daljeg rada na primeni preporuka Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o decembarskim izborima.

Teme